И още: Липсата на пазари и плановост при производството и реализацията намаляват дела на българските плодове
Знаете ли, че с неголяма инвестиция можете да подобрите енергийната ефективност на фермата си? А също и да оползотворите всички остатъчни и отпадъчни продукти? Вижте добрия пример.
Майка и син купуват земя край Несебър, за да отглеждат десертни сортове грозде и шафран. Ани Шмид и Мартин Пенчев правят своята малка стъпка към земеделието и почти на инат и без европейски средства, а със собствени капитали, изграждат устойчиво стопанство.
Съществен принос за намаляване количествата на българските плодове имат високата им себестойност и липсата на възможности за преработка. Тази година реколтата от кайсии и праскови се очаква да е добра. В някои райони обаче добивът е под въпрос заради измръзвания, съобщи Павел Спасов от Съюза на Дунавските овощари.
Подробности по тези теми гледайте в предаването АГРОФОРУМ – премиера в събота - 20 април от 07:30 ч само по АГРО ТВ.